Jos Beks, product manager onderwijs Avans+                                                                              In 2016 ontwikkelde Marieke in opdracht van Avans+ een nieuwe masteropleiding voor leidinggevenden binnen het onderwijs. Als opleidingsmanager van Avans+ was ik haar opdrachtgever en eindverantwoordelijk voor het resultaat. Gedurende onze samenwerking heb ik Marieke ervaren als een vakkundige professional. Inhoudelijk goed op de hoogte van de inhoud die erbij kwam kijken en in staat om die goed te vertalen naar een aantrekkelijk onderwijskundig programma op master niveau. Mijn ervaring met Marieke is dat ze resultaatgericht is en adequaat in het uitzetten van activiteiten die noodzakelijke zijn om het gewenste resultaat te behalen. Daarnaast is het een prettig mens om mee samen te werken. Met plezier kijk ik terug op onze samenwerking en alle lof voor het resultaat dat ze uiteindelijk heeft opgeleverd.

Sjoerd Hania, voorzitter College voor Examens Hogeschool Utrecht, Faculteit Educatie
“Marieke Schoots heeft zich als lid van de facultaire toetscommissie op de Faculteit Educatie van Hogeschool Utrecht in de afgelopen drie jaar op de volgende wijze gepresenteerd. Zij blijkt te beschikken over ruime kennis op het gebied van toetsing in het hoger onderwijs en weet zeer goed de vraag van de klant, in dit geval de examencommissies op de faculteit, om te zetten in actie. Marieke weet de onderzoeken goed op te zetten, raakt de juiste snaar en – belangrijk – voegt eigen inzicht en inbreng toe. Zo heeft zij een toetsscan ontworpen voor de opleidingen en bleek zij de opleidingen van mooie adviezen te voorzien, wat meerwaarde betekende. Marieke is nieuwsgierig, werkt hard, houdt zich aan de opdracht en is ook een fijn persoon om mee samen te werken. Het siert Marieke dat zij na drie jaar aangeeft dat zij toe is aan iets anders. Vanuit de examencommissies is er voor haar waardering en dank.”
Oktober 2016
 
Gea Vermeulen, directeur Verloskunde Academie Amsterdam-Groningen 
“Marieke heeft bij ons vier maanden als interim-adviseur kwaliteitszorg gewerkt, in de periode dat wij een vacature hadden. Ze is buitengewoon snel, heel slim, effectief en efficiënt. In heel korte tijd heeft ze een systeem van kwaliteitsrapportages opgezet, en de dataverzameling georganiseerd. Ook heeft ze ons geadviseerd over onze aanvraag van een bijzonder kenmerk bij de NVAO. Door haar praktische en doortastende aanpak heeft zij iets waardevols toegevoegd aan onze ambitieuze en bevlogen onderwijsorganisatie. Zij heeft zich in de paar maanden die ze bij ons was, geliefd gemaakt bij docenten en secretariaat. We hadden haar graag als vaste adviseur gehouden, maar zien ook dat zij bij uitstek geschikt is als zelfstandig werkend adviseur, juist door haar snelheid van inwerken in een nieuwe organisatie.”
mei 2013   
 
Annechien Verkerk-Van de Lagemaat, hoofd onderwijs & kwaliteit Christelijke Hogeschool Ede
“Marieke heeft een aantal maanden één van de onderwijskundig adviseurs van het team Onderwijs & Kwaliteit vervangen. Ze is goed op de hoogte van wat er onderwijskundig gezien speelt in het hoger onderwijs en kan dat vertalen naar de CHE. Niet alleen in haar eigen werk, maar ook in het meedenken met de andere adviseurs. Marieke is in haar werk gericht op concrete resultaten en communiceert daar helder over. Ze is sterk in het schematisch weergeven van informatie, zodat het voor docenten snel te doorgronden is. Marieke is plezierig in de omgang en sluit ook in een tijdelijke opdracht goed aan bij het team van waaruit ze werkt.”
februari 2013
 
Mirjam Hoveijn, programma manager ICM opleidingen & trainingen
“Ik heb heel erg prettig samengewerkt met Marieke. Ik was haar directe collega en later haar opdrachtgever toen zij als zelfstandig opleidingsadviseur verder ging. Vanuit beide rollen valt bij Marieke altijd één ding op: haar vermogen om zeer doeltreffend en met grote bescheidenheid de kern van het probleem/ de opdracht/ de situatie scherp samen te vatten. Hiermee ben je met Marieke al snel een aantal stappen in de goede richting verder. Ze heeft een scherp didactisch oog! Ook is haar rustige manier van communiceren erg prettig, ze geeft je alle ruimte in gesprek. Marieke presteert goed onder druk en heeft haar werk voor de deadline klaar.”
oktober 2012
 
Jetske Kralendonk, consultant Savant Learning Partners
“Samenwerken met Marieke was voor mij een genot! Haar gestructureerdheid, overzicht en deskundigheid maken Marieke iemand waarop te bouwen valt. Daarnaast heb ik zelden iemand ontmoet die zo goed met stress om kan gaan als zij, een citaat van Marieke: “Van lastige problemen word ik rustig en blij, ik vind het interessant om naar oplossingen te zoeken”. Tot slot is Marieke door haar rust, openheid, vriendelijkheid en interesse een prettig persoon om mee samen te werken en om mee in gesprek te gaan.”
maart 2012
 
Hans Fredriksz, trainer/auteur projectmanagement
“Marieke is een vakvrouwe. Als expert weet zij dat leren een vak is en het zodanig aangeboden moet worden dat mensen én de omgeving er echt iets van merken. Het volgend niveau is Leren 2.0.”
maart 2012
 
Henriëtte van Dillen & Jettie de Vos, programmamanagers ICM opleidingen & trainingen
“Marieke was voorheen werkzaam als programmamanager bij ICM. Daar hebben we haar leren kennen als een accurate, hard werkende en prettige collega die veel oog heeft voor kwaliteit. Nu ze haar eigen bedrijf heeft maken we nog steeds gebruik van haar diensten als ontwikkelaar voor opleidingen en trainingen. Marieke weet door de juiste vragen te stellen en door eigen inzichten in korte tijd heel goede resultaten neer te zetten. Ze levert echt kwaliteit.”
september 2011
 
Robin van Dorrestein, managing consultant Unica ICT en trainer
“Ik heb met Marieke bij verschillende organisaties mogen werken. Zowel als progamma manager sales en marketing opleidingen als opleidingsadviseur/ontwikkelaar. In beide functies heeft Marieke excellente kwaliteiten getoond in de ontwikkeling en procesbegeleiding van commerciële opleidingen. Haar resultaatgerichtheid, punctualiteit en opleidingskundige kennis zijn kwaliteiten die direct opvallen en onmisbaar zijn in het realiseren van projecten. Bovenal is Marieke een fijne collega om mee te werken die een goed oog en gevoel heeft voor de intermenselijke verhoudingen. Ik beveel haar van harte aan op het gebied van opleidingskundige adviezen en ontwikkelwerkzaamheden.”
september 2011
 
Pieter Hermsen, Raad van toezicht Calibris/Zorgbalans, directie Stg Maasduinen
“Het is je gelukt om een onderscheidend curriculum post-hbo Strategisch HRM samen te stellen, goed gericht op de doelgroep. Strategisch en ook geschikt voor de manager in spe. Mijn HRM’ers heb ik even mee laten kijken en ze waren enthousiast. Gevarieerd, veel ruimte ook om aan te passen aan de groepen en veel oefeningen, casuïstiek, verdiepingsmogelijkheden, toepassing. Ik weet zeker dat dit leidt tot een hoge waardering bij cursisten op alle fronten. Het was heerlijk samenwerken en ik ben onder de indruk van de wijze waarop je suggesties en ideeën hebt verwerkt. Curriculumontwikkeling is echt een specialiteit, jij beheerst die”. 
september 2011
 
Yvette Luyken, HRM Adviseur bij ICM opleidingen & trainingen
“Ik heb Marieke ervaren als een echte professional in de functie van programmamanager. Zij heeft een grote bijdrage geleverd aan de professionalisering van programma management binnen ICM. Marieke werkt met hoge kwaliteitsnormen en heeft daarbij een groot verantwoordelijkheidsgevoel. Zij heeft oog voor detail, maar zal het grotere geheel/beoogde resultaat niet uit het oog verliezen. Marieke is een hele betrokken, attente, interessante en zeer pientere collega!”.
juli 2011
                                                                                
Jacques Witteman, senior beleidsadviseur bij de Hogeschool Utrecht, Faculteit Economie en Management
“In mijn werk als beleidsmedewerker aan de Faculteit Economie en Management heb ik met veel plezier met Marieke samengewerkt. Haar werk en bijdrage laten zich kenmerken als: positief kritisch, proactief, vasthoudend en empatisch”.  
juni 2011

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s